Op bezoek bij de Beroepentuin

Op 28 juli zijn Rawaa, coach van Maassluis, en Alessa, coach van Vlaardingen, samen met een groepje deelnemers uit alle drie de gemeentes op bezoek gegaan bij de Beroepentuin. De deelnemers hadden al veel over de vakroutes gehoord en gelezen, maar dit bezoek gaf hen een duidelijk beeld over wat zij precies zouden gaan doen wanneer zij aan de vakroute gaan beginnen.

De middag begon bij de locatie in het Sparta stadion. Hier hadden de heren die interesse hebben in techniek zich verzameld om kennis te maken met de locatie. Nadat de temperatuur van iedereen was opgenomen om zeker te weten dat dit bezoek ook verantwoord was, konden we van start. Het bezoek begon met een rondleiding door de hal waar de beroepen geleerd worden. Vervolgens konden de deelnemers vragen stellen over de mogelijkheden en werkzaamheden op de locatie. De deelnemers vertelden achteraf goed te begrijpen wat de bedoeling was en graag te willen starten.

Vervolgens reisden de coaches af naar de locatie in Schiedam waar voornamelijk de dames, maar zeker niet te vergeten ook twee heren, zich hadden verzameld voor de bijeenkomst voor zorg en horeca. Na informatie over de stage kregen zij een rondleiding door de keuken waar zij gaan werken. De deelnemers kregen hier te horen dat zij niet zomaar zouden koken, maar dat hun gerechten op bestelling gemaakt zullen worden. Dit maakte het voor sommige deelnemers wat spannender, andere deelnemers werden meteen enthousiast. Het verhaal van Mike was zo gepassioneerd dat de deelnemers het liefst meteen zouden beginnen met eten, maar helaas moesten ze daar nog even op wachten.

Meer inspirerende verhalen

De boodschap van projectleider Corina Molenaar: ‘Blijf de mens zien’

In 2013 kreeg Corina ‘statushouders’ in haar pakket als beleidsadviseur in Woerden. Op dat moment...

lees meer

FF voorstellen: Seyit Yeyden

“Wij zijn de kortste route naar betaald werk” “Er is veel werk waarvoor niet veel...

lees meer