Eerste deelnemers gestart met vakroute horeca

Door de coronamaatregelen lag ook voor De Maatwerkplaats in april en mei vrijwel alles stil. Gelukkig zijn begin juni de eerste vier deelnemers aan De Maatwerkplaats gestart met de vakroute horeca. Dit gebeurt natuurlijk volgens de richtlijnen (Coronaproof!). Een vakroute duurt tien weken en biedt meer dan een stage. De deelnemers starten de eerste vier weken met een aantal dagdelen les in een praktijkruimte / keuken.

Zo maken ze kennis met vaktermen en keukenhygiëne, leren ze over de – ongeschreven – regels in het vak en kunnen ze in een veilige omgeving oefenen met tafels dekken, serveren, schoonmaken, inpakken en ompakken en gerechten bereiden. De deelnemers hebben hun eigen begeleider. Na de eerste vier ‘oefenweken’ wordt bekeken of de deelnemers er klaar voor zijn om praktijkervaring op te gaan doen en gaan ze zes weken stage lopen.

De vakroute horeca is speciaal voor De Maatwerkplaats ontwikkeld in het pré-coronatijdperk. De gevolgen van corona zijn groot in de horeca. We hopen echter dat onze vier deelnemers er hun toekomst kunnen vinden. Op dit moment zijn ze blij dat ze aan de slag zijn en iets doen dat zij zelf gekozen hebben.